Minun Suomi 100

Siitä on nyt sata vuotta, kun Suomi sai itsenäisyytensä. Raskaan työn sekä koko kansan kouluttamisen ja sivistämisen ansiosta Suomi koki ennennäkemättömän nousin agraarisesta kehitysmaasta moderniksi hyvinvointivaltioksi. Hinta kasvusta ja kehityksestä oli kova, mutta sen ansiosta saamme nykyisin elää keskellä yltäkylläisyyttä sekä suhteellisen turvassa maailmaa vavisuttavista kriiseistä. Tämä on kotimaani. Tätä sisimmässän olevaa suunnatonta kiitollisuuden ja ylpeyden tunnetta ei voi minulta kukaan riistää. 

Tätä tärkeämpää ja olennaisempaa on kuitenkin se, miten me voimme jatkaa tätä hyvää kehitystä siten, että Suomen täyttäessä 200 vuotta, asiat ovat vieläkin paremmin. Meidän tulee olla vielä silloinkin maailman parhaita muun muassa koulutuksen, työn, turvallisuuden sekä terveydenhoidon aloilla. Suhteemme luontoon on läheinen ja jos hölmöyksissämme pilaamme ympäristömme, oma elämisemme ja tulevaisuutemme muuttuu nopeasti mahdottomaksi. Tulevaisuutemme ehkä valtavin ongelma onkin ilmastonmuutos, jonka ratkaisulle ei ole aikaa hukattavaksi. 

Suomi 100 -juhlavuosi merkitsee minulle niitä kaikkia asioita, jotka maamme on saavuttanut, niin hyvässä kuin pahassa, viimeisen sadan vuoden aikana. Ennen kaikkea se merkitsee sitä, että sitoudumme oikeudenmukaisuuteen, siihen viisauteen, jonka tasavaltamme isät kirjoittivat perustuslakimme sisään. 

Suomella on jo nyt merkittävä rooli ja tulevaisuudessa tämä vastuu tulee vain kasvamaan myös kansainvälisellä tasolla. Meidän tuleekin kansana kilvoitella entistä paremman ja solidaarisemman tulevaisuuden puolesta. Nuorten asema, ikäihmisistä huolehtiminen, työläisten oikeudet sekä yhteiskuntamme turvallisuus ovat asioita, joiden on oltava kunnossa nyt ja tulevaisuudessa. Sivistys onkin se avain joka mahdollistaa tämän kaiken. Olkoonkin kehittyvä ja laadukas koko kansan kattava koulutus se kivijalka, jonka varaan rakennamme Suomea seuraavat sata vuotta! 

Kiitollisena ja kunnioittaen Suomi100

berhanben
Sosialidemokraatit Turku

Turun Kaupunginvaltuutettu
Pamin valtuuston 1.varapuheenjohtaja
Turun Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen
SAK:n edustajiston jäsen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu