Berhan Ahmadi

Avoimen ja vapaan yhteiskunnan puolesta

  • Avoimen ja vapaan yhteiskunnan puolesta

Pari vuotta takaperin en olisi voinut edes kuvitella että Suomessa, vuonna 2016, olisi edes olemassa äärioikeiston organisoimia katupartioita, polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin, ja organisoitua poliittista väkivaltaa, jolla yritetään vaientaa ja pelotella tavallisia ihmisiä!Hyväntahtoiset yhteiskuntamme kansalaiset saavat sellaisia uhkauksia, jollaista ei ole nähty sitten 1930-luvun.

Äärioikeiston uhkailusta ja pelottelusta on tullut jokapäiväistä. Kansallissosialistit (natsit) ovat aiheuttaneet syyttömän ihmisen kuolema keskellä päivää. Miten tämä kaikki on ollut ylipäätään mahdollista? Merkit ovat olleet ilmassa jo pidempään mutta eihän kukaan tavallinen ihminen voinut uskoa, että Suomi hiljalleen on muuttumassa tällaiseksi. Huoleni ja suruni on suunnaton.
Pelkään pahoin, että tilanne on menossa entistä vakavampaan suuntaan. Viimeistään nyt meidän kaikkien on käytettävä ääntämme ja sanoa vahvasti yhdessä, ettemme hyväksy väkivaltaa, uhkailua ja rasismia! Hiljaa oleminen ei ole enää vaihtoehto. Mielivaltainen väkivalta, tyrannia ja ihmisten alistaminen on aina väärin. Demokratia ja meidän yhdessä luomamme hyvinvointivaltio ovat sellaisia asioita joista meillä ei yksinkertaisesti ole varaa luopua. Me kaikki olemme yhteiskuntamme tasavertaisia jäseniä ja vain yhdessä ponnistellen voimme muuttaa sitä ja siten saavuttaa kaikille paremman tulevaisuuden!

Tänään klo 12.00 osoitetaan mieltä rasismia vastaan Helsingissä Kansalaistorilla. Tule mukaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Puhutaan paljon islamofobiasta vs islamisaatiosta ja asian hysterioinnista.

Aivan samalla lailla hysteriodaan - mukaanlukien tämä mielipide - Suomen äärioikeistoa ja vielä enemmän uusnatsismia. Muutaman kymmenen ihmisen toimet saavat aivan suhteetonta julkisuutta. Mutta kiva leikkiä humaania. Suomi nousuun tällä puuhastelulla.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Mistä muuten tiedät, että kuoleman aiheutti natsit? Tietääkseni kuolinsyytä vasta selvitetään. Kristallipallo?

Yksi peräänkuuluttamasi vapaan demokratian kulmakivistä on riippumaton tuomioistuinlaitos. Mitkään berhanit eivät siellä ennakolta päätä kenenkään syyllisyyttä mihinkään. Siitä kai voimme yhdessä pitää ja kantaa huolta?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei se ole kristallipallo vaan tuomioistuimen alustava arvio: Torniainen vangittiin todennäköisin syin epäiltynä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092122349690_u...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jukka Laine

Kuka osoittaisi mieltään palveluiden puolesta. Jatkuvasti saa lukea tapauksista, joissa potilaita järjestelmä pahoinpitelee. Terveyskeskuksiin ei saa aikoja, sairaaloiden päivystykset ruuhkautuvat pahoin ja ihmisiä jää hoidotta tai vakuutusyhtiöiden ja kelan asiantuntijalääkärit tekevät päätöksiä näkemättä potilaita.

Rasismikortti ei maksa mitään. Se on halpaa populismia. Jos kaksi ihmistä halveksii toisiaan, toinen sylkäisee ja toinen potkaisee, niin mitä outoa siinä on. Sitähän tapahtuu koko ajan.

Kohta meillä on satoja tuhansia vanhuksia lisää ja paine sosiaali-ja terveysmenojen kasvuun ovat kovat. Menot ovat kasvaneet kymmenen miljardia ja kasvuvauhti on varmaan miljardi per vuosi. Sairaalat heittävät lisää potilaita ulos, vartijoita palkataan ja huono johtajuus ei kykene ongelmia ratkomaan vaan työpahoinvointi ja resurssivaje kasvavat. Suomi on matkalla tragediaan ja siinä ääriilmiöt lisääntyvät.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Eipä taida löytyä intoa noiden mielenosoituksiin noiden palvelujen puolesta. Mieleen tulee parikin syytä. Ensimmäinenon se, että asian korjaaminen vaatisi paljon muutakin ja erityisesti muutakin kuin mielenosoituksia. Ja toiseksi, kuten Stalin sanoi, yksi kuollut ihminen on tragedia mutta miljoona kuollutta on tilasto.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itseä huolestuttaa ihmisten halu rikollistaa vihapuhe samalla kun virallista määritelmää siitä mitä on vihapuhe ei edes ole. Tarvitaan virallinen porsaanreiätön määritelmä vihapuheesta ennenkuin kyseisiä lakeja voidaan säätää niin ettei yhteiskunnan avoimuus kärsi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Minua taas huolestuttaa se, että vihapuheelle kehitetään sellainen Orwellilainen määritelmä. Halua sellaiseen on vahvasti ilmassa. Näyttää vahvasti siltä, että Suomea ollaan ajamassa totalitaariseen suuntaan eufemismien säestyksellä.

Niko Sillanpää

Suomen lainsäädäntöön ei ole perusteltua liittää enää yhtäkään "haavoittuvaisten ryhmien" erityissuojelua lisäävää pykälää; Niitä on jo vähintään riittävästi. Jos yleinen kaikkien kansalaisten nauttima suojelun taso ei tuota joidenkin mielestä tarpeellista tulosten tasa-arvoa, vika on tavoitteessa ja yhteiskunta-analyysissä, ei lainsäädännössä.

Risto Laine

Menkää vain osoittamaan mieltänne ja puhumaan kauniita sanoja ihmisyydestä, tasa-arvosta, toinen toisiaan kunnioittamisen periaateesta ja yhdenvertaisuudesta, rakkaudesta.

En vihaa maahanmuuttajia, en vihaa eri värisiä ja- eri kulttuureista tulevia ihmisiä, koska tunnen niitä niin paljon. Inhoan Valehtelijoita, Leimaajia ja vielä enemmän kun omat leimaavat meidät kunnolliset kansalaiset rasisteiksi.

En kannata teidän, natsien ja äärivasemmisto hörhöjen mielenosoituksia, joten nauttikaa toisistanne. Sen te olette ansainneet tänään.

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö

Meidän kaikkien pitäisi pysyä totuudessa. Kyseisen henkilön kuolinsyy on vielä tutkinnassa. Luulen että lääketiede saa ja osaa ratkaista asian.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Näinhän se on. Omahyväiset ihmiset käyttävät tätä tapausta nyt keppihevosenaan omien päämääriensä ja politiikkansa ajamiseen.
Jäitä hattuun kaikille ja oikeuden päätöstä odottamaan.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

Pari vuotta sitten ei kukaan olisi uskonut missä tilanteessa eletään v. 2016. Suomi ja eurooppa ovat ennenkokemattoman kansainvaelluksen partaalla. Tähän mennessä saadut maistiaiset alkavat tuottaa tulosta. Tietyt tahot kiilloittavat kilpeään ja ratsastavat häpeilemättä sopulimaisen mediakohun aallonharjalla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Simpsoneita mukaellen: "Vihapuhe on rikos ilman uhria -- aivan kuin löisi jotakuta pimeässä." :-/

Mutta vakavasti puhuen olen sitä mieltä, että nykyinen fasismin nousu johtuu siitä, että kapitalistinen talous on lamassa samalla kun poliittisella vasemmistolla ei ole rohkeutta esittää todellista vaihtoehtoa eli sosialismia.

Pitkittynyt taloudellinen lama herättää ihmisissä huolta tulevaisuudesta. Ihmiset kokevat taloudellisen turvallisuutensa uhatuksi. Kuten kaikilla kehittyneimmillä eläinlajeilla, myös ihmisellä on tuollaisessa tilanteessa pakene-tai-taistele -reaktio.

Kun talouspoliittinen vaihtoehdottomuus estää pakenemisen (eli sosialismiin siirtymisen), jää jäljelle vain taistele -vaihtoehto. Valitettavasti vain harva tiedostaa, mistä kenkä oikeasti puristaa, ja siksi tuo aggressio kohdistuu syyttömiin sijaissyntipukkeihin kuten esimerkiksi maahanmuuttajiin.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Rauhallisempaa täällä oli, kun demarit olivat mukana valtakunnan asioista päättävänä hallintopuolueena.
Jotenkin tuntuu siltä, että perussuomalaiset puolueineen vallattua ilmatilaa valtakunnan johdossa asiat ovat muuttuneet.
Oikeastaan jäljet juontavat Sipilään ja hänen johtamaansa "sylttytehtaalle". Siellä runnotaan päätöksiä, joita Soini ministereineen joutuu "kumileimaamaan" vapaaehtoisella pakolla, vastoin kaikkea sitä mitä asioita kynnyskysymyksineen "kansalle" aikaisemmin vaalitaiston tiimellyksessä ja "vallassa" ollessakin tuli luvattua ajaa.
Miten mahtaa olla tänään heidän vaaliohjelmansa suhde nykykäytäntöönsä?
Maahanmuutto asioilla oli perussuomalaisten "vallankahvaan" pääsyn kannalta iso merkitys. Hyvänä tukena oli nykyisin kansan keskuudessakin tuomitut rasistisiksi koetut ääriliikkeet. Nyt vallankahvassa mukana ollessa on siltä osin "mopo on karannut käsistä" ja tuesta onkin muodostunut perussuomalisten johdolle rasite.
Suurin osa kansasta ei enää äänestäisi perussuomalaista puoluetta "vallankahvaan".
Johdolla selityksiä riittää samalla tavalla, kuin urheilupomoillakin huonoon menestykseen huippu-urheilun kohdalla.
"Persujohto" kannattajineen kävi "tuulimyllysotaansa" "suvakkeja", ammattiyhdistysliikettä ja nykyisin myös mediaakin vastaan.
Tulos ei hyvältä näytä.
Valitettavaa niiden perussuomalaisten tolkun kannattajien ja toiminnassa mukana olleiden tolkun aktiivien kohdalla. Heitäkin on ja on ollut.

Rauhallisia liikkeitä!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Sanoisin, että hallitus johtuu yhteiskunnallisesta tilanteesta eikä päinvastoin. Eivät poliitikot muokkaa yhteiskunnan kehitystä; he vain antavat sille kasvot.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kehitys sinänsä ei ole mikään saavutus, kaikki riippuu suunnasta. Nythän siellä kehityskin kehittyy mielenosoituksissa.

Risto Laine

On sanonta, että ihmisen poliittinen muisti on 6kk. Nykyinen hallitus ja edelliset hallitukset vain noudattavat kansainvälisiä ja- EU tason sopimuksia, kasvusta, leikkauksista, taloudesta jne.

Turha syyttää tiettyä puoluetta siitä mihin Suomi on sitoutunut ja mihin soppareihin on raapustettu nimet.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Reilu viisikymmentä vuotta tässä maassa eläneenä, voin sanoa saaneeni hieman kokemusta tästä maasta. 80-luvulla suomi oli maailman parhaita paikkoja, kaikilla oli töitä ja usko tulevaisuuteen. Enkä todellakaan silloin olisi uskonut mihin tilaan tämä maa tullaan ajamaan.

Valtio on ylivelkaannutettu, valtion tuottavat yritykset ja mittavat luonnonvarat on kohta myyty kaikki ja vieläpä murto-osalla omaisuuksien kokonaisarvosta. Samaan aikaan pelko kaduilla kasvaa, näemme joukkoraiskauksia ja syntyperäisten suomalaisten murhaamista, niiden ihmisten tahoilta joita olemme auttaneet. Poliittinen eliitti on pettänyt kotimaansa ja sen kansalaiset, ja ajaneet valtion katastrofaaliseen tilaan.

Näin minä koen syntyperäisenä suomalaisena sen mitä tälle valtiolle on tapahtunut.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Havaintosi on kutakuinkin oikein. Sopiikin miettiä, mitä silloin 80-90 lukujen taitteessa mahtoi tapahtua, jotain sellaista, jolla voisi olla vaikutusta talouspolitiikkaan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kekkonen kuoli vuonna 1982 ja Suomi siirtyi kertarysäyksellä kapitalistiseen länteen. EU:a alettiin virittämään oikein toden teolla ja Suomikin pyrki ytimeen. Taloutta laitettiin 80-90 lukujen taitteessa EU kuntoon siten, että osa kansalaisista maksaa laskua vieläkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Aivan ja demareiden johdolla, puolueen joka on nykyisten tietojen mukaan ottanut CIA:lta rahaa jo 50-luvulta lähtien. Eli puolue on kokonaan maanpetospuolue.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Suomen valtio on nyt Euroopan suurin yritysomistaja. En tiedä oliko 80 - luvulla. Tämän hetkinen toimeentulotuki on ostovoimaltaan suurempi kuin 80 - luvulla nuoren duunarin palkka. Elinvuosia on tullut runsaasti lisää, väkivalta on vähentynyt..

On tänään nyt aika paljon asioita paremminkin. Tulevaisuudenusko on lähinnä asennekysymys.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Tämän hetkinen toimeentulotuki on ostovoimaltaan suurempi kuin 80 - luvulla nuoren duunarin palkka."

Lähde kiitos.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Sanoisin, että nuoren duunarin palkka 80-luvun alkupuolella oli suurin piirtein nykyisen toimeentulotuen suuruinen. Muistan, että eräälle nuorelle naiselle firmassa, jonne menin osastopäälliköksi syksyllä 1983, maksettiin palkkaa 1600 markkaa kuukaudessa, eli rahanarvoindeksin mukaan noin 600 euroa. Tosin hänen palkkansa oli huomattavasti muiden alapuolella. Kaikkia alle 3000 markan palkkoja pidettiin kyllä matalina, eli ostoarvoltaan noin tuhannen euron palkkoja.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

Miksi tästä oletetusta kuolemantuottamuksesta syntyi yhdessä päivässä kyseenalaistamattomia mielikuvia, jotka pitää ainakin poliittisella tasolla allekirjoittaa, tai muuten on syyllinen natsisympatioihin tai ainakin tapahtuneen törkeään vähättelyyn? Miksi juuri tässä yhteydessä onkin syytä antaa pelolle ja kiihkoilulle valtaa? Miksi juuri nyt ei olekaan soveliasta ottaa esille tekoon vaikuttavia sosioekonomisesta taustasta kumpuavia tekijöitä, kuten päihdetausta tai syrjäytyminen? Miksi tämä valtava yhteiskunnallinen panostus juuri väkivaltaisen _äärioikeiston_ toiminnan lopettamiseksi?

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Järjetöntä tämä viime aikojen "keskustelu" on ollut mm. siitä syystä että sillä Helsingin Asema-aukion kuolemaan johtaneella väkivaltatapauksella ei ole mitään tekemistä sen enempää rasismin kuin poliittisen väkivallan kanssa. Samankaltaiset tappelut ovat Suomessa nakkikioskeilla ja humalaisten joukossa ihan arkipäiväisiä. Siitä huolimatta juuri tästä tapauksesta alkoin aivan järjettömyyksiin yltynyt rasismivouhotus, jossa terve järki ei näyttele kovinkaan suurta osaa ja suvaitsevaiset saavat tekosyyn epämiellyttävien ja poliittisesti epäkorrektien mielipiteiden vaientamiselle.

Suomessa "viharikokset"mm. raiskausrikokset kohdistuvat suurimmaksi osaksi suomalaisiin. Siitä kun maahanmuuttajat raiskaavat suomalaisia naisia ja tyttöjä tosin ei puhuta viharikoksena, mutta on aika selvää että mitä puhuttaisiin jos raiskaajana olisivat valkoihoiset suomalaiset ja raiskauksen uhrina maahanmuuttajanaiset. Suvaitsevaisten mielessä ilmeisesti ainoastaan valkoihoiset voivat olla rasisteja ja viharikosten tekijöitä.

Muslimimaahanmuuttajat (ja "turvapaikanhakijat") ovat todellisuudessa syyllistyneet moninkertaisesti enemmän rikoksiin kuin "natsit" ja "rasistit" (minkä kuka tahansa voi tarkistaa poliisin tilastoista), mutta tästä itseään "suvaitsevaisina" pitävät vaikenevat täysin, huutelevat laput silmillä kuluneita "rasismin vastaisia" iskulauseita ja etsivät olemattomia rasisteja. Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden rikoksista puhuttaessa sanotaan, että "ei saa yleistää", mutta kun kyseessä onkin "rasistit", niin yleistäminen onkin sallittua. Suvaitsevaisten tekopyhyys ei näe rajoja.

Rasismi ei ole se Suomen ongelma, lynkkausmielialaa lietsovat rasistijahtaajat ovat. Avoimen, vapaan ja yhteiskunnan suurin uhka on nimenomaan tämä muodissa oleva "rajat auki kaikille" -politiikka, mikä on johtanut siihen, että Suomeen on saapunut aivan liian suuria määriä tänne huonosti sopeutuvia ulkomaalaisia.

Monikulttuurista ja islamin levittämisestä irtisanoutuminen ja näiden ilmiöiden konkreettinen vastustaminen järkiperäisellä politiikalla olisi sitä aidosti tervettä ja yhteiskuntarauhaa edistävää politiikkaa. "Rasismin vastustaminen" puolestaan on nykyisellään pelkästään pään työntämistä hiekkaan oikeiden ongelmien edessä ja vastuun välttelyä. On myös tavattoman ironista, että samanaikaisesti kun "suvaitsevaiset" pelottelevat suomalaisia "pahoilla rasisteilla" niin he myös hokevat tautologisesti kuinka "ei saa antaa valtaa pelolle".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos SVL:ssä on sata jäsentä, niin yksi prosentti heistä on tämän hetkisen näkemyksen mukaan syyllistynyt henkirikokseen.

Jos Suomessa on 100.000 muslimimaahanmuuttajaa, niin heidän olisi "homogeenisena ryhmittymänä" pitänyt tappaa jo tuhat suomalaista ollakseen SVL:n kanssa tasoissa.

Laitoin tuon ilmaisun lainausmerkkeihin siksi, etttä emme voi käsitellä todellisuudessa muslimimaahanmuuttajia samanlaisena klaanina kuin SVL:ää.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tähän täytyy kyllä taas (vapaasti) lainata Mark Twainia: "Joskus on parempi pitää suunsa kiinni ja antaa vain ihmisten luulla, että olet tyhmä, kuin avata suunsa ja poistaa kaikki epäilykset siltä".

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Berhan, sanoudu irti vasemmistoväkivallasta.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Suomi on maana rauhallinen, mutta kansa ei itsessään ole historialtaan rauhallinen. Osin on ihme, että näinkin rauhallista on. Satoja vuosia sitten Ruotsin kuningas kielsi suomalaisia kantamasta miekkaa jatkuvan väkivallan takia. Suomalaisten ratsujoukot olivat Ruotsin armeijan pahamaineisimpia 1600-luvulla. 1700-luvun alkupuolella maa oli kaaoksessa, kansa kapinoi väkivaltaisesti ISIS:in kaltaisia kasakoita vastaan, joita vastaan sissitkin sotivat (armeijan lisäksi). Suomalaisten tekemiä henkirikoksia tilastoitiin 2-3/100000 suomalaista, mikä on vähän. 1800-luvulle tultaessa Pohjanmaalla kuohui, kun nuoriso tappoi toisiaan reaktiona liian tiukalle Sharia-lain tyyppiselle paikalliselle kirkkolaille. Henkirikosten määrä tuplaantui.

1900-luvun alussa henkirikosten määrä taas tuplaantui (10/100000). 1918 maassa syttyi oikeasti raaka sisällissota, sen jälkeen henkirikosten määrä jälleen kerran tuplaantui (edelliseen rauhan aikaan verrattuna). Vuonna 1933 tilanne rauhoittui, kunnes tuli Talvisota ja muut. Niissä soti joka neljäs suomalaismies. Sotien jälkeen henkirikosten määrä laski 50-luvulle tultaessa 1700-luvun tasolle, mutta lähti nousuun taas pysyen kuitenkin alle 5/100000. Viimeiset 20 vuotta maa on taas rauhoittunut, luultavasti rauhoittuneen maaltamuuton ansiosta.

Rauhallisuus on siis verrattain vasta "rakennettu".

http://www.findikaattori.fi/fi/97

Seppo Hildén

"Demokratia ja meidän yhdessä luomamme hyvinvointivaltio ovat sellaisia asioita joista meillä ei yksinkertaisesti ole varaa luopua." toteaa blogisti

jep jep, kuka olisi kertonut tämän saman viime syksynä sisäministeri Orpolle ja pääministeri Sipilälle. Rajat auki kaikille-politiikka kun ei oikein sovi hyvin yhteen hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Kirjoitat: "Pari vuotta takaperin en olisi voinut edes kuvitella, että Suomessa, vuonna 2016, olisi edes olemassa äärioikeiston organisoimia katupartioita, polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin, ja organisoitua poliittista väkivaltaa, jolla yritetään vaientaa ja pelotella tavallisia ihmisiä!"
En minäkään kuvitellut sellaista. Mutta taustatiedoksi sinulle: Kolmekymmentä vuotta sitten emme Suomessa edes kuvitelleeet maamme liittyvän joskus EU:hun emmekä kansallisomaisuutemme yksityistämistä. Kaksikymmentä vuotta sitten emme täällä osanneet kuvitella, että täällä Suomessa puhuttaisiin terrorismista. Kymmenen vuotta sitten emme täällä osanneet edes kuvitella, että maahan ilmestyy kymmentuhatmäärin islamilaistaustaisia pakolaisia, pääosin nuoria miehiä.
Hiukan ymmärrystä kaikille, myös suomalaisille!

Toimituksen poiminnat